KONKURENČNO PRAVO

Konkurenčno pravo in z njim povezane politike in obveznosti so pomemben dejavnik vsakega podjetja, ki želi biti in ostati vodilno na trgu. V zadnjih letih so regulatorni organi nenehno dvigovali standarde tržnih ureditev z namenom odpravljanja nelojalnih poslovnih praks.

Pravno svetovanje

Nudimo pravno svetovanje s področja konkurence in protimonopolne politike. Ukvarjamo se z vprašanji nadzora združitev (merger control), tržnimi in sektorskimi preiskavami, zlorabo prevladujočega položaja, državno pomočjo ter zastopamo stranke pred Javno agencijo Republike Slovenije za varstvo konkurence. Zlasti se osredotočamo na obveščanje o koncentracijah (združitve, pridobitev nadzora) - določanje pravnih in ekonomskih pogojev koncentracije, opredelitev relevantnih trgov in analizo vpliva koncentracije na domač in mednarodni trg. Poleg tega svetujemo na področju omejevalnih ravnanj, omejevalnih sporazumov in zlorab prevladujočega položaja. V zvezi s tem nudimo storitve pri urejanju pogodbenih razmerij, zlasti na področju distribucije, franšiz, dobave, licenciranja in drugih oblik poslovnega sodelovanja.

Poglobljen vpogled v industrijo

Stranke cenijo naše celovito poznavanje industrije, ki se odraža v kakovosti podanih pravnih nasvetov. V odvetniški pisarni Kirm Perpar svetujemo med drugim na področjih gradbeništva, telekomunikacij, naravnih virov in energetike, finančnih storitev, prehrambenih izdelkov, iger na srečo, zavarovalništva, IT-ja in farmacevtike.

STOPITE V STIK Z NAMI

Če imate za nas posebno zahtevo, potrebujete pravno pomoč ali bi želeli o kakšnih koli drugih vprašanjih govoriti neposredno z enim od naših zaposlenih, nas prosimo kontaktirajte.

TOP