O ANDREJU

Andrej je poslovodeči partner v družbi Kirm Perpar. Specializiran je za gospodarsko pravo, konkurenčno pravo, ter za pravo na področju nepremičnin in letalstva. Poleg splošnega gospodarskega svetovanja, svetovanja glede upravljanja podjetij, svetovanja pri skladnosti in poleg regulativnih nasvetov, zagotavlja Andrej nasvete tudi na področju prevzemov in združitev, prodaje delnic, privatizacije, strateških partnerstev in skupnih vlaganj. Andreja, ki je v Sloveniji vodil številne obsežne transakcije s čezmejnimi vidiki, so stranke in neodvisnih pravni imeniki, prepoznali kot enega vodilnih strokovnjakov.

Andrej ima široko paleto bančnih in finančnih izkušenj, vključno s svetovanjem o čezmejnih posojilih, financiranju nakupov, financiranju nepremičninskih projektov in financiranju sredstev.

Andrej ima posebno strokovno znanje na področju farmacevtskih izdelkov in zdravstva ter je tudi član Slovenskega farmacevtskega društva. Svetuje vodilnim domačim in mednarodnim strankam pri pogodbah, usklajevanju in regulativnih zadevah, kliničnih preskušanjih, preprečevanju podkupovanja in pri boju proti korupciji, kot tudi v zvezi s predpisi o zdravilih in medicinskih pripomočkih, uvozu in registracijah, farmacevtskem oglaševanju, donacijah in sponzorstvih.

Andrej redno prispeva članke v strokovnih pravnih publikacijah na področju gospodarskega prava, finančnih trgov, upravljanja podjetij in farmacevtskega oglaševanja. Sodeluje pri izdajah Getting the Deal Through: Life Sciences in Aviation Finance, pa tudi pri publikaciji International Comparative Legal Guide. Publikacije med drugim vključujejo njegove članke o temah poenotenja evropskega trga investicijskih skladov in zakona o finančnem zavarovanju (oba članka sta objavljeni v publikaciji Financial Law Review).

Andrej Kirm je bil s strani Who's Who Legal 2023 nominiran za globalnega vodjo za pravna področja varnosti podatkov, informacijske tehnologije ter Fintech & Blockchain.

"Andrej Kirm ima bogato znanje in je verjetno najbolj ciljno usmerjen odvetnik na trgu."

Publikacija Legal 500

Članstva

Odvetniška zbornica Slovenije
New York State Bar Association
Združenje Manager
Slovensko farmacevtsko društvo
Slovensko-nemška gopodarska zbornica
Bitansko-slovenska gospodarska zbornica

Jeziki

Angleščina
Hrvaščina
Nemščina
Srbščina

Izobrazba

Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta (LL.B.)

NOVICE

STOPITE V STIK Z NAMI

Če imate za nas posebno zahtevo, potrebujete pravno pomoč ali bi želeli o kakšnih koli drugih vprašanjih govoriti neposredno z enim od naših zaposlenih, nas prosimo kontaktirajte.

TOP